Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

SBB z Józefem Skrzekiem na czele zagra koncert plenerowy w Radomiu

SBB z Józefem Skrzekiem na czele zagra koncert plenerowy w Radomiu

Niespokojnie w Kielcach. Siedem zastępów straży ruszyło gasić pożar

Niespokojnie w Kielcach. Siedem zastępów straży ruszyło gasić pożar

Polecamy

Auta używane. Jak zabezpieczyć się przed klonem?

Auta używane. Jak zabezpieczyć się przed klonem?

Majówka w Krasnymstawie. Główną atrakcją będzie występ Zespołu Pieśni i Tańca Jawor

Majówka w Krasnymstawie. Główną atrakcją będzie występ Zespołu Pieśni i Tańca Jawor

Na czym dorobiła się Joanna Przetakiewicz? Prawniczka zarobiła krocie na tym biznesie

Na czym dorobiła się Joanna Przetakiewicz? Prawniczka zarobiła krocie na tym biznesie